petak, 16. studenoga 2012.

fhttp://www.bljesak.info/web/article.aspx?a=59238cde-0868-4b11-9269-a709f3f5c012&c=2e4902b1-8cfa-4dde-82f5-024581f02d1f

Ostalo je još točno mjesec dana do početka 5. internacionalnog božićnog turnira ''Mostar 2012'' koji postaje tradicionalan i jedinstven ne samo u Mostaru nego u regiji.
Kao i prošle godine 15./16.12.2012 u grad na Neretvi stižu ekipe iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da pokažu umijeće rukometne vještine, ljepotu sporta koju svakodnevno njihovi treneri prenose na njih.
Poznato je da je Mostar ili bolje rečeno dolina Neretve jedna regija koja je najmasovnija i postiže zavidne rezultate u natjecanjima širom europe. Ekipa Hrvatskog rukometnog kluba Kosača sa kadetkinjama ove godine je osvojila svjetski kup u seniorskoj kategoriji na prestižnom turniru Interamnia world cup u talijanskom gradu Teramu.
Na turniru će sudjelovati osam ekipa u tri kategorije seniorke, kadetkinje i cicibanke. Djevojčice u prosjeku 15 godina starosti žele se istaknuti ne samo igranjem rukometa već druženjem i sklapanjem prijateljstava.
Hrvatski rukometni klub Kosača, organizator ovog turnira, uz svesrdnu pomoć roditelja, sportskog saveza grada Mostara i ljubitelja rukometa nastoji nagraditi ove mlade za njihov trud, treninge i nesebično davanje ovoj sportskoj ljepotici.
Ove godine novost turnira je kategorija seniorki što prošlih turnira nije bio slučaj tako da će kvalitetom seniorskih ekipa podići razina kvalitete samog turnira. Mladi će imati u dva dana priliku da nešto nauče od svojih starijih suigračica.
Na turniru sudjeluju poznata imena iz ženskog rukometa a i dugogodišnji prijatelji HRK Kosače. U samo dva dana 22 utakmice uz zabavni program koji će same djevojčice, domaćini turnira, pokloniti svojim prijateljicama gošćama a posebice roditeljima zahvaliti za pažnju i odricanja kako bi oni mogli uživati ljepote rukometa.
Ujedno HRK Kosača slavi petu obljetnicu utemeljenja pa je to prilika za još jedno slavlje u Mostaru. Sve se utakmice igraju na Bijelom brijegu zahvaljujući razumijevanju i pomoći sportskog saveza grada Mostara i Hvidre-Mostar.
Na kraju sve sudionike očekuju nagrade, za one najbolje medalje, pokali i diplome, a za svaku od 22 utakmice biti će nagrađen i najbolji pojedinac po mišljenju organizatora turnira.
Za prošlogodišnji turnir stizale su pohvale od samih sudionika, poznavatelja i ljubitelja rukometa te se organizatori nadaju da će ove godine turnir biti još bolje organiziran.
Hrvatski rukometni klub Kosača očekuje da u dva dana sudionici božićnog turnira provedu u miru, zadovoljstvu i blagostanju primjereno samom nazivu turnira. Isto tako ovo je prilika da pozovemo sve ljubitelje rukometa da budu dio ovog spektakla, navode organizatori.

Nema komentara:

Translate