srijeda, 13. veljače 2013.

Kadetkinje BiH u MNE

http://sportsport.ba/rukomet/bh-rukometne-kadetkinje-gostuju-u-crnoj-gori/98308Bh. rukometne kadetkinje gostuju u Crnoj Gori

Za vikend dvije prijateljske utakmice

Bh. rukometne kadetkinje gostuju u Crnoj Gori

Piše: O. Lekić
Ženska kadetska rukometna reprezentacija će u subotu i nedjelju u Crnoj Gori u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa domaćom selekcijom odigrati dvije prijateljske utakmice.


Nakon dva ciklusa mini priprema naše mlade rukometašice u subotu i nedjelju će odigrati i dvije prijateljske utakmice. Protivnik našim mladim rukometašicama biće Crna Gora, koja će također od 22. do 24. marta učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"U martu nas očekuju kvalifikacije, a kako bismo iste dočekale što spremnije, sa Crnom Gorom ćemo u samo sedam dana odigrati četiri prijateljske utakmice. Prve dvije su na rasporedu u Crnoj Gori, dok ćemo narednog vikenda Crnogorke ugostiti u Hadžićima. U dva ciklusa mini priprema odradile smo deset treninga, a sada su na rasporedu utakmice, dok ćemo pred polazak u Slovačku najvjerovatnije imati sedmodnevne pripreme", za SportSport.ba govori trenerica reprezentacije Mersiha Sarajlić.

"Crna Gora je jedna od najkvalitenijih reprezentacija u Evropi i nakon ovih utakmica vidjet ćemo na kojem smo mi nivou. Djevojke su dobro radile na mini pripremama, ali tek će se na utakmicama pokazati stvarni kvalitet našeg ženskog kadetskog rukometa. Ove utakmice će nam mnogo značiti uoči samih kvalifikacija, ali od svega je najbitnije nastaviti s radom i nakon Slovačke. Imamo veliku podršku iz Rukometnog saveza, što nam je od ogromnog značaja i vjerujem da će se sa ovim mladim rukometašicama i u budućnosti dosta raditi", dodala je Sarajlić.

Na spisku za dvomeč sa Crnom Gorom nalaze se sljedeće rukometašice:Marta Gudelj – ŽRK Kosača Mostar, Marija Vučić – ŽRK Kosača Mostar, Marija Gudelj – ŽRK Kosača Mostar, Nikolina Čutura – ŽRK Kosača Mostar, Dragana Đurić – ŽRK Borac Banja Luka, Ivana Sikimić – ŽRK Leotar Trebinje, Samira Bukvić – ŽRK Bosna Visoko, Mira Jošanović - ŽRK Knežopoljka Kozarska Dubica, Sumeja Mujkić – ŽRK Krivaja Zavidovići, Amina Oputar – ŽRK Goražde Goražde, Martina Šumelj – ŽRK Ljubuški Ljubuški, Matea Šumelj – ŽRK Ljubuški Ljubuški, Jelena Boto – ŽRK Ljubuški Ljubuški, Matea Nosić – ŽRK Ljubuški Ljubuški, Ivana Kresić - ŽRK Katarina Mostar, Lucija Pršlja - ŽRK Katarina Mostar, Edina Demić – ŽRK Lokomotiva Mostar, Josipa Bračić – ŽRK Grude Grude

Nema komentara:

Translate